Koken voor 151 personen (omgerekend 122 volwassenen porties). Kun jíj je het je voorstellen?! Jaarlijks wordt dit gedaan door een team van Manitoba. Dit jaar pakten we het anders aan…
Manitoba heeft een hele grote paella pan, dit is de grootste pan die we hebben! Deze wordt nauwelijks gebruikt, omdat hij eigenlijk te groot is. Wij vonden het tijd én een uitdaging om hem te gebruiken op groepsweekend.
We zijn achter een aantal feiten gekomen:
– Koken voor 151 personen in deze pan; het kan!
– 100 kilo aan eten in deze pan; het past!
– In deze pan moet je altijd blijven roeren!
– Ondanks dat het een steelpan is, is hij niet op te tillen!
– Roeren met zelfgemaakte spatels van een kleine snijplank en een bezemsteel; ontzettend handig!
– Het was een mooie ervaring! Volgend jaar weer?!
Groepsweekend 2021 wordt niet vergeten! Wát een team! En door alle extra hulp hebben we het klaargespeeld.
Bedankt voor het meedenken, voorbereiden, uitproberen & proeven, snijden, roeren, toevoegen, opscheppen, alles weer schoonmaken én lachen!
Recensies
Erg leuk om achteraf van ouders ook te horen dat de kinderen goed hebben gegeten!
Compliment van mijn sherrows voor de maaltijd van gisteren. ‘Het was zó lekker mama. Echt geweldig!’
Complimenten van onze mw + pubers voor het avondeten op het groepsweekend!
Ingrediënten
– 15 kg kippendijfilet
– 6,5 kg chorizo
– 10 kg sperziebonen
– 35 blikken tomatenblokjes
– 52 stuks paprika
– 70 stuks rode ui
– 122 tenen knoflook
– 9 kg wortels
– 2,5 kg maiskorrels
– 35 eetlepels Al Andaluse kruiden
– 35 blokjes saffraan bouillon
– 10 kg paellarijst
Recept
Paella met kip en chorizo
1. Maak alle groenten schoon; wortels, sperziebonen, paprika, uien en knoflook.
2. Snijd alle groenten.
3. Snijd de kippendijfilet en de chorizoworst.
4. Verhit de boter/ olie in een pan en fruit de ui & knoflook.
5. Kippendijfilet erbij en Al Andaluse kruiden toevoegen. Bak de kipfilet goudbruin.
6. Chorizo erbij en meebakken.
7. Leg het vlees aan één kant van de pan. Bak de ongekookte paellarijst. Als de korrels glazig zijn, mag het door elkaar geschept worden. Blijf omscheppen, anders bakt het aan.
8. Voeg de paprika toe en bak drie minuten mee.
9. Voeg hete bouillon toe. (Tip: mix de bouillonblokjes alvast met kokend water, dan 1. is de bouillon al goed opgelost en 2. koelt het gerecht niet af.)
10. Breng aan de kook, roer door en zet het vuur laag. Laat +/- 20 minuten koken (inc. alle onderstaande stappen).
12. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en laat koken.
12. Schep de sperziebonen er door heen en laat koken.
13. Voeg daarna vrij snel de wortels toe en laat koken.
Andere groenten zoals maiskorrels of doperwten kunnen ook worden gebruikt.